De Meiden

Als moeder en dochter vinden we het heerlijk om iedere dag samen in de keuken staan. Na jaren van sparren, testen en heel veel uitproberen is het gelukt om iets neer te zetten dat het dichtst bij onszelf ligt. Namelijk twee meiden in een keuken, waar we al onze passie en creativiteit in kwijt kunnen. Smaak staat daarbij voorop. Daarom maken we alles zelf, in kleine batches, zodat we ieder onderdeel alle aandacht kunnen geven. Noten worden van tevoren langzaam geroosterd in de oven. ‘s Zomers vullen we onze vriezers met verse fruitvullingen voor in de winter. En ons beslag wordt voornamelijk met de hand gemengd, om zoveel mogelijk lucht te bewaren. 

Hoewel de meeste patisserie Frans georiënteerd is, halen wij onze inspiratie vooral uit Engeland en Amerika. Het was in steden als Londen en New York waar we onze stijl en smaak verder ontwikkelden. Net als daar werken we niet met slagroom en fondant, maar met luchtige botercrèmes, meringue, rijk gevulde cakes vol noten en specerijen, pure chocolade en frisse fruitvullingen. Klassiekers als Carrot of Hummingbird cake, Lemon Meringue Pie en Red Velvet Cake hebben allemaal hun weg gevonden naar onze kleine ‘bakery’ in Oud-Beijerland.

Daarnaast zijn we na een stage bij de wereldberoemde chef Yotam Ottolenghi in Londen op slag verliefd geworden op de Midden-Oosterse keuken. Zo is de Pistache Citroentaart met rozenwater en semolina niet meer weg te denken uit ons assortiment. En combineren we alledaagse ingrediënten met een vleugje Midden-Oosten, zoals de oranjebloesem in onze Sinaasappel Amandeltaart.